edukans schoenmaatjes 2016 09Van simpele schoendoos tot onvergetelijk cadeau: Schoenmaatjes is dé kans voor kinderen om écht iets te doen voor kansarme leeftijdsgenootjes wereldwijd.

Kinderen in België vullen een schoendoos met schoolspullen, toiletartikelen en speelgoed voor leeftijdsgenootjes in een ontwikkelingsland. Zo wordt een simpele schoendoos een onvergetelijk cadeau!

Lees meer…
Nu meedoen!
Kijk: uitdelen schoendoosjes 2016

Maak van Schoenmaatjes gebruik om een thema-les te geven over bijvoorbeeld de kinderrechten, diversiteit in de klas of de Afrikaanse cultuur. Speel een spel, lees een verhaaltje voor, kook een typisch gerecht of laat de kinderen een spreekbeurt maken.

Op deze pagina zijn pedagogische documenten beschikbaar om de leerkrachten hierbij te ondersteunen.

Campagne Schoenmaatjes 2017 is afgesloten !

Meer dan 10.000 Vlaamse kinderen werden schoenmaatje sinds 2015.
en steunden de campagne : Naar school gaan is een recht !

Edukans vzw is op zoek naar toffe vrijwilligers om haar team te versterken. Als vzw zijn we zeer beperkt in middelen, maar we willen de scholen en leerkrachten toch voldoende pedagogisch ondersteunen om de verschillende thema's aan bod te laten komen in de klas. Dat vraagt heel wat creativiteit en organisatie. En daar kom jij van pas!

Heb jij ervaring met het opnemen en monteren van video's? Werk je graag met kinderen? Ben je een krak met computers en het onderhouden van websites? Heb je kennis/ervaring met de Afrikaanse culturen? Is animeren echt je ding? Of help je ons liever achter de schermen met administratieve taken of het controleren van de doosjes? Laat ons weten waar je goed in bent, elk talent is welkom!

Heb je interesse om het Schoenmaatjes-team te versterken?
Laat van je horen via parel.degeest@gmail.com of 0475/98.03.92!

Edukans Facebook
Twitter
Instagram
Linkedin

De schoendoosjes van vorig jaar worden momenteel uitgedeeld in de brousseschooltjes van Lubumbashi met de hulp van de lokale jongerenvzw 'Help Us'.

01
02